dissabte, 18 de juliol del 2009

18 de juliol

Avui és 18 de juliol, data significativa fa uns anys. Un temps enrera es deia "Dia del glorioso alzamiento nacional".

De petit no comprenia que volien dir amb allò del "alzamiento". Em pensava que tohom s'havia d'aixecar de llit més d'hora, però allò no em quadrava amb que fos un dia festiu, ni en que quedaria millor si l'anomenaven "levantamiento" en lloc de "alzamiento".

Més grandet vaig arribar a comprendre el que significava la maleïda data, i també m'en vaig adonar de que jo tenia raó en pensar que havia sigut un "levantamiento" i que l'havien substituït per el sinònim "alzamiento" que sonava menys a cop d'Estat.

Amb el temps, i amb la meva habitual i retorçada lògica, vaig veure clar que pot ser no li anava tan malament la paraula "alzamiento". El petit gran dictador, pensant amb la seva gran feta històrica i amb el milió de morts que va costar, es devia depertar el matí d'aquest dia amb un gran "alzamiento", amb la joia de la Collares, és clar.

Mireu-lo a la foto, sembla que diu "así se me ha puesto". Fins i tot sembla que la de recolzar en la barana.

10 comentaris:

Jordi ha dit...

uff!! El meu blog va nèixer el dia de l'Alzamiento!! Què fort!! jejeje he llegit bastant sobre el tema, però centrant-me en Barcelona, els bombardejos i els refugis. Realment a BCN, va anar d'un pèl que el dia 18 no triomfés. Del pèl de la Guardia Civil que finalment es va posar del costat de la República! Tres anys més tard i molts bombardejos i morts després els vam tornar a tenir aquí! Fills de puta!

Toni En Blanc ha dit...

Per cert Angle, no se si t'has fixat, a la foto es veu perfectament una tarima on està pujat... ja sabem el taponet que era xD

Angle ha dit...

Ostres Jordi, és veritat, no hi havia caigut. Una mala casualitat, esperem que com el règim que va venir després, el teu blog duri, al menys quaranta anys (ja només en falten 38:)))

Angle ha dit...

Toni, no, no mi'hi havia fixat hahaha... i una bona panxeta cervecera que llueix, sembla un barralet xD

Jordi ha dit...

40 anys!! Uff!! Són molts, no?? Tant de bo, tant de bo...

JJMiracle ha dit...

Pobret, tan baixet, si no buscava aquests noms no es motivava.

Angle ha dit...

Sí, P-C, tan baixet, no sé com li cabia tan mala llet a dintre... acabo de donar-me compta, la tarima que m'ha fet veure el Toni és el vertader ALZAMIENTO! Com l'alça! Llàstima que no prou per a caure per sobre la baran

Carmencita ha dit...

En mi casa el 18 de Julio es un día grande, y lo celebramos todos los años.....es el cumpleaños de mi hermana Maribel, y como mi santo es muy reciente celebramos a lo grande ese día...¿que decías sobre un alzamiento ?...jajajajajjaja.

P.D. En mi familia todo lo q suene a Fran.. como q nos produce un poco de repelús, quizás algún día te cuente el porqué.

Besos:)))))))))

Angle ha dit...

Bueno, entonces no está mal la celebración sea la fecha que sea... y el único alzamiento que se produce es el de la moral :)

En la tuya y en la mía, me lo cuentas cuando quieras.

Besos :)

MCA ha dit...

free text message onlinemouse pads for advertising your business

I like this post.^^