dimecres, 1 de juliol del 2009

La calor, els turistes i el Darwin

Fet #1: fa calor.
Fet #2: la calor és incòmoda i ens fa sentir malament.
Fet #3: Els turistes venen buscant la calor.
Conclusió: Els turistes busquen la incomoditat.

Que la calor és incòmoda és un fet innegable, suem, costa respirar més del compte i d'altres símptomes que tothom a experimentat algun cop. ¿I perquè és incòmoda la calor us preguntareu alguns? o ¿perquè no és una agradable sensació us preguntareu els altres?

La resposta està en els mecanismes de defensa del cos, fruit d'una evolució de milions d'anys. El cos ens diu "¡eh tu! que fa calor, busca un lloc més fresc i veuràs quin alivi". Bé això era abans, ara més bé diu "engega l'aire acondicionat i possa'l a 15ºC", sense cap remordiment ecològic (i és que el cos és egoista i poc solidari amb els altres cossos... bé quasi sempre, però això ja és una altra qüestió).

Si superem l'ensurt d'haver sentit el nostre cos parlar, normalment (o sigui, el que fan les persones normals) li fem cas (no, el 15 ºC, no, amb 27 com diu el... ai... ara no em surt... el de la selecció de fútbol... si, home... el del Vilareial... Cazorla!!!...)... ostres ¿per on anava? ah, sí... que li fem cas al cos (què bé sona això.. "cas al cos"... "cas al cos"... lalalala... ai, perdó... Joan, centra't!)... cas al cos i busquem un lloc fresc, ens prenem una cervesa, el que sigui per a trobar una mica d'alivi i que faci que el nostre cos calli una estona.

Doncs ¿Per què venen els turistes a pasar calor? I quan dic turistes em refreixo a aquests essers, normalment de pell més clara (per a més informació veure dos articles enrera el fabulós estudi sobre la pell canviant dels turistes), que venen de latituts més septentrionals i que gaudeixen (i ells sense saber-ho) d'un clima menys calorós.

¿Per què venen, desobeint les lleis de l'evolució? ¿No serveixen de res els milions d'anys d'evolució? ¿Ho fan conscients del que fan a canvi d'un got de sangria, un poc de sol i una mica de bronzejat? No ho sé, germans, no ho sé, no tinc respostes a aquest comportament antinatural i antidarwinià.

El que està clar és que la selecció natural no funciona gaire bé. La búsqueda constant de la incomoditat farà tornar boiges les lleis naturals i pot ser que en un futur no molt llunyà quan s'arribi als 40 ºC diem "¡quina caloreta més agradable!". Mentrestant, em seguiré admirant del comportament gairebé irracional dels humans.

Si el Darwin aixequès el cap...

9 comentaris:

Cleo ha dit...

Calorrrrr ufffffffffff es asfixiante...Joan, yo lo veo de la siguiente manera, siempre se ha dicho que queremos lo que no podemos tener, pero en este caso yo diria que es un poco masoquista, pero en fin... allá cada cual con sus gustos...:)

Assumpta ha dit...

Jo sí segueixo les lleis naturals!! No m'agrada la calor, noooooooo gens!!! Estimo la fresqueta, m'agrada la tardor!!

El meu cos em diu "Assumpta, engega l'aire condicionat" i jo li vull fer cas i vinga a buscar el mandu de l'aire aquest i, suddenly, recordo una cosa terrible... jo no tinc aire condicionaaaa!! Terrible, terrible.

Els turistes venen buscant la incomoditat, són éssers estranys, només cal mirar els seus peus...

Sergi ha dit...

També podem pensar que ningú està content amb el que té, i mentre nosaltres marxaríem a altres latituds (i de fet, ho fem), ells volen calor extrema per compensar el fred que passen la resta de l'any. Per mi, molt millor fred que calor, però què pensaria si fos un d'ells?

Ma-Poc ha dit...

I tant que fa calor!!! Massa! Jo tampoc la suporto...

Angle ha dit...

Di que sí Cleo, algo de razón hay en eso, supongo que si tuvieran que aguantar tanto calor durante todo el año no lo soportarían... bueno, ni yo!

Ja sé que no t'agrada la calor Assumpta i veig que el teu cos també parla i que encara és més capritxós que el meu jajaja...

Així és Xexu, de fet quan sento paralar de "mal temps" a l'estiu perquè plou o està nuvolós no ho acabo d'entendre, per a mi es un temps fabulós.

Ben vingut al Club Ma-Poc.

Aprofito per a convidar-vos a tots a pasar les vacances a Mallorca, tants de milions de persones no poden estar equivocades... o sí, però podrem gaudir de les bondats del meu aire acondicionat (d'acord Assumpta?) i als vespres no s'està tan malament sopant a la terrassa :)

Assumpta ha dit...

Jejeje compartir les bondats del teu nou aire condicionat!! I un soparet a la terrassa! Quina oferta tan bona!! ;-))

Meow ha dit...

hello friend interesting information about Home-Alone Dogs. -- 42% of American dogs sleep in the same beds as their owners... !! I really love this information!!!

hawaiian noni powder
Sailing jackets

Sun Flower ha dit...

I do follow the laws of nature! I do not like the heat, no noooooooo! I love the cool, I love autumn!

My body tells me "Assumpta, the air conditioner starts" and I want to do for the case and come to Mandu in the air, and suddenly, I remember something terrible ... I do not have air condicionaaaa! Terrible, terrible.

Tourists come looking for the inconvenience, are strange beings, just look at your feet ...

Details about Oxyanabolic Tablets AP
herbal incense

Unknown ha dit...

Having suffered from respiratory problems for many years, he died at his country home in Hradecek, north-east of Prague, where he was being looked after by his wife Dagmar.

He had suffered "circulatory failure, the result of all health problems he had experienced, starting with pneumonia he had suffered from in prison", his doctor Tomas Bouzek told Czech media.
Used Vans Dundeecharm bracelets