dilluns, 22 de juny del 2009

Els colors de l'estiu

A pesar que per aquestes dates és quan més lluny estem del sol, cada any l'estiu s'obstina a arribar acompanyat de les habituals calors. Sí, amics, podem associar cada estació amb alguna cosa que les fa recognoscibles amb només esmentar-la.

L'hivern amb el fred, la primavera amb el color, l'estiu amb la calor i la tardor... bé, la tardor és així com insulsa, en castellà rima amb Logronyo, però poc més. Tot això no vol dir que les altres estacions manquin del que caracteritza a una d'elles. Bé, sí, normalment a l'estiu no fa fred ni a l'hivern calor... però el que jo volia era parlar dels colors de l'estiu. I concretament dels colors de la pell dels guiris que ens visiten cada any.

Com suposo que ja sabreu, visc en una de les zones més turístiques del món, sinó la que més, almenys pel que fa a guiri/m². Doncs estava jo l'altre dia esperant que un semàfor es posés verd per a creuar un carrer que dóna directament a la platja. Com és de suposar estava entre una marabunta de guiris que anaven i venien (més anaven, doncs era de matí) quan em vaig fixar en la quantitat de tonalitats de pell que podien distingir-se entre totes aquelles persones, dignes d'un bosc de roures a la tardor (home! ja hem trobat la característica de la tardor). El semàfor no es posava verd i em va donar temps per a intentar endevinar el temps que feia que havien arribat aquelles persones per la tonalitat de la seva pell.

Blancs com la llet (acabats d'arribar), enrogits (un dia), color llagosta (dos-tres dies), color carn (sense pell) (quatre dies), lleugerament torrats (cinc-sis dies), bronzejats (una setmana), socarrats (vuit-nou dies), bruns (acabant les vacances), negres (ah, no, aquest ven pel·lícules pirata).

Però no només serveix per a això observar el color de pell dels turistes, també serveix per a alguns estudis sociològics, o més aviat de relacions de parella. Serveixi l'exemple d'una parella jove, vint-i-pocs, en la qual ella ja havia pres un color lleugerament daurat mentre ell tot just tenia certes parts del cos enrogides. Sembla que a ella li agrada la platja, que pren el sol, mentre que ell s'aixeca tard o es queda en el quiosquet de la platja mentrestant. La panxa cervecera també ajudava a aquesta observació. Però el que està clar és que aquesta parella no té futur, la família que no pren el sol unida no roman unida.

28 comentaris:

Assumpta ha dit...

"La família que no pren el sol unida no roman unida." :-))

Estàs molt malament, eh? jajaja Aquesta conclusió filosòfica et va venir després de moltes hores de sol? :-))

He rigut amb això de "color carn (sense pell)"... ufff jajaja de fet, ja en fem (fan) de bestieses, eh?

Jo encara no he pres el sol NI UN DIA, així que estic totalment color llet (altrament dit -i més ben valorar-) color Iniesta.

Aquesta pollastre de la foto... jajaja... no sé ni què dir, pobre!! Sembla que deu estar ja al final de les vacances, eh?

Ma-Poc ha dit...

Jo estic com l'Assumpta, color Iniesta! I això que ja he anat dos dies a la platja...

Angle ha dit...

jajaja, Assumpta, però si ja em coneixes, no necessito de sol ni de cap altre estimulant, natural o artificial, per a arribar a les meves conclusions filosòfiques :))

Angle ha dit...

Ma-Poc, jo estic gairebé com vosaltres dos, i això que tinc la platja al devora, però el que no tinc és temps :)

http://www.youtube.com/watch?v=3vNe7sZHQNY

Jordi ha dit...

Bonica teoria aquesta dels guiris i els seus colors de pell. Per aquí Barcelona també se'n veuen, i com que a més a més fan turisme, s'encasqueten les xancletes amb aquells mitjons de tenis o de quadres, i apa a passejar, sense pensar amb el mal que fa als ulls portar els peus d'aquesta manera!! Sisplau, serietat!

Assumpta ha dit...

Jajajaja aquest vídeo!! "Vamos a la playa... oh, oh, oh, oh, oh" :-)

Filosofa, filosofa, que a mi em fa gràcia jajaja igual que els mitjons amb sandàlies que diu en Jordi!! :-))

Assumpta ha dit...

FELICITATS!!!! :-))

(Avui és sant Angle, oi?)

Angle ha dit...

Sí, avui és Sant Angle :))
GRÀCIES!

Cleo ha dit...

Pues yo tengo prohibido tomar el sol por el metge (corrigeme si no se escribe así,,gracias)...a mi me pasa peor que a los guiris paso de blanco a rojo pasión jijiji...y de ahi a despellejarme toica entera , que tiempos de abusar del sol:(...ahora ni catarlo, en fin...

bajoqueta ha dit...

Jo també estic de blanc Iniesta jajaja. Però ben contenta que estic, que tant de sol no és bo. Ara sortirem a caminar, però amb una bona protecció :)

Curiosa la teua teoria jajaja, però ben certa, podries fer-ne una tesi.

M'agrada el posllastret de la foto, està torradet torradet!

Ah, i per cert! Felicitats!

Jesús M. Tibau ha dit...

ha, ha, genial la foto del pollastre

JJMiracle ha dit...

I l'anàlisi dels colors, verídic 100% :-D

Angle ha dit...

Ai Jordi i és que n'hi ha per tot d'aquesta espècie que migren a l'estiu cap el sur. A que són entranyables? :)

Angle ha dit...

Has escrito perfectamente metge Cleo :) Es que tú tan rubia y con la piel tan blanca pasarías por uno de ellos. Pero bueno te puedes quedar con el chiringuito también, eso sí no críes bariguita cervecera como el guiri ese :)

Angle ha dit...

Ai Bajoqueta, qué pasa aquí? qué estem tot blanc o qué? jajaja. Pot ser hauríem de fer una excorsió tots plegats a la platja :))
Pensaré amb aixó de la tesi, de més estranyes se n'han vist jajaja.

Angle ha dit...

ah, Bajoqueta, i gràcies per les teves felicitacions :)

Angle ha dit...

Jajaja, a que sí Jesús? Però, no sé, jo diria que és una gallina, encara que avui en dia no és pot afirmar res en aquest aspecte :)

Angle ha dit...

P-CFACSBC2V, i és clar que és verídic l'estudi dels colors. Si m'animo a realitzar la tesi que em proposa la Bajoqueta la il·lustraré amb fotografies en color... i no seran pollastres, i amb un poc més de roba... bé no totes, que un poc de carn sempre fa augmentar l'interés :D

thrillpier ha dit...

To purchase Facebook fans and enhance your fan page visitors would be to improve your
chances of sales using the social media.
musiconaInpatient Drug Rehab

amantr ha dit...

telephone packagesnut free bakery
reading...
i like it?

g7 ha dit...

thanks!!!!
alarm systems for houseonline dating free

Sean Mong ha dit...

gift shopExam tables
But Abdel Halim Khaddam, vice-president under both Bashar and his father, says the younger al-Assad is both brutal and indecisive.
"Bashar's problem is that he listens to everything but denies and forgets quickly. You discuss an issue with him in the morning and another person comes along and changes his mind.

Sean Mong ha dit...

refrigeration repair nycman clothes
The ship jolted slightly and then slowly moved even further, totaling about 4 centimeters over a few hours, Gabrielli said Sunday.
The ship's movement renewed fears that the vessel could slide farther.
Earthquakes in the region last week also stoked fears that the ship could plunge deeper into the water.

Sean Mong ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ken ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.
Interactive Displaysanger management completion letter

hongvansam ha dit...

She welcomed Vietnamese businesspeople to visit Colombia and said she would like to hear about poverty reduction experiences from Viet Nam.tabsfurniture systems 

ken ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.
cure for cancer founda healthy diet plan

pham ha dit...

Mother: Why did you get such a low mark on that test?
Junior: Because of absence.
Mother: You mean you were absent on the day of the test?
Junior: No, but the kid who sits next to me was.
dental implants san diegowhite gold charms