dijous, 4 de juny del 2009

Psicosi

El diumenge passat vaig anar fins a la capital. Havia quedat per a dinar amb el meu pare. El trajecte no és molt llarg, tot just cinquanta kilómetres i es fa en poc més de mitja hora, sense córrer molt. Ho hauré recorregut... no ho sé, pot ser que un altre dia que estigui més avorrit o que tingui més temps ho calculi, però bé, segur que centenars de vegades. Em sé el camí de memòria, tot just hi ha alguna corba, no molt pronunciada, i gairebé tot és autovia, així que el paisatge, encara que bell (a la dreta es veu de prop la Serra), ja em resulta massa familiar com per a entretenir-me mirant-lo. O sigui que és un avorriment total, pel que qualsevol novetat o alteració de la rutina en el camí és benvinguda (no em malentengueu, no em refereixo a un accident o això, una mica així com els pocs dies que la Serra està nevada i coses així). Doncs això, que qualsevol ximpleria atreu la meva atenció (sense deixar d'estar atent a la carretera, és clar). Així que anava jo l'altre dia tan tranquil conduint, lalalalala... i passa per davant del parabrises una papallona. Val, una papallona a la primavera res de nou.. en passa una altra... i una altra... i una altra... 20, 30, 50 juntes... són milers! I així durant 20 o 30 kilómetres. Impossible calcular el nombre, milions? no ho sé, però desgraciat del que les hagués de comptar. Mai havia vist una cosa així. Anaven cap a la Serra, al nord, totes. Eren d'aquestes vermelles amb petites taques negres. Ni idea quin nom reb aqueste espècie. Anaven totes bé decidides cap a la seva destinació, quedant moltes d'elles en els parabrises dels cotxes (qué en sabran elles d'educació vial!). Un fenomen digne de veure's. Em va recordar a la famosa migració de les papallones monarca, que viatgen més de 4.000 kilómetres des de Canadà a Mèxic per a reproduir-se (és que amb el fred canadenc no han de tenir ganes de gaire festa). Suposo que a menor escala ha de ser una mica semblant... tret que les monarques s'hagin contagiat de psicosis de la grip A i hagin decidit canviar de destinació vacacional. Si va ser així, bona elecció.

10 comentaris:

Assumpta ha dit...

Benvingut a la catosfera!! :-)))

Em fa moltíssima il·lusió posar el primer comentari en aquest blog!! :-)))


(Jejeje ja veig que t'has posat amb "C"... jo sóc del grup d'en Bibiloni, d'en Pàmies, d'en Serra... i ho dic amb "G")

Imagino com deuria de ser de sorprenent aquest fenòmen de les papallones!!

Mai n'havia sentit a parlar de res així.

Tu has posat "Psicosi" però a mi, més abans m'ha fet pensar en "Los pájaros" (parlant de Hitchcock... jeje)

Angle ha dit...

Holaaaa! Gràcies per ser la primera, sempre ho has estat en molts aspectes des de que ens vàrem conèixer per aquest món d'internet ¿qué fa ja?¿quatre o cinc anys? :)

Sí que va ser sorprenent, realment espectacular... ui, los pàjaros jajajaja... dons cada vegada que alguna topava amb el vidre em feia parpadejar i vaig pensar que gràcies a Déu no eren de la mida d'un gos... jajaja

Assumpta ha dit...

Hola!!

Doncs no sé... però fa anys, eh? Quatre segur, segur... en les primeres batalles que tu em deies que m'ho prengués amb calma jajaja

Homeeeeeeee si fossin de la mida d'un gos malament, eh? :-))

Angle ha dit...

Jajaja, de fet recordo més o menys les primeres paraules que em vares dir... em volies prendre el pel i jo et vaig seguir la corrent. Encara es pot trobar aquesta conversa a la xarxa, però no cal reproduir-la aquí, era el 15 de setembre de 2005, aviat farà 4 anys :)

Assumpta ha dit...

Siiiiiiiiiii!!!! jajajajaja és veritat!! Et vaig enviar a un lloc de "Misteris" a buscar les instruccions perquè et donessin l'autorització per escriure a un Foro moderat!! juaaasssss...

No, millor no dir res més!! amb el que he dit jo ja n'hi ha prou!!

Però lo bo va ser la resposta que tu em vas donar... d'uns bessons!! juaaaassss

Encara no fa els 4 anys?? Hagués dit que feia més... Bé, tu també havies dit "Quatre o cinc anys"...

Ja tinc ganes que surti el teu conte al blog "365" ;-)

Assumpta ha dit...

Has d'arreglar el rellotge perquè et surti l'hora correcta :-) Ara són les 13:40 no les 04:40!!

Has d'entrar a la consola de gestió del blog... allí on vas per posar un escrit nou, cliques "Configuració", després cliques "Formatació" i on posa "Zona horària", cliques "Hora central europea" (funcionaria igual si cliquesis Madrid, però no val la pena jajajaja) ho acceptes tot i ja tindràs l'hora ben posada :-))

bajoqueta ha dit...

A mi m'hagués fet por, los bitxos poden amb mi :)

Angle ha dit...

Hola bajoqueta, benvinguda al pitjor blog del món. Però si les papallones són tan maques, simpàtiques i no fan res de por! Espero que aquest bitxo que et parla no et faci tanta por i tornis quan vulguis :)

Angle ha dit...

Ah, el rellotge està arreglat! Quan tingui una estona endressaré un poc el blog :)

Assumpta ha dit...

Ja t'he donat més feina jeje... Posar etiquetes als posts :-))